Är det viktigt för dig att veta var maten du äter kommer från, och att den är odlad på ett sätt som är hållbart för både människor och miljö? Vill du inspireras att äta mer efter säsong? Vet du hur gott en nyskördad morot direkt från trädgårdslandet smakar jämfört med en som har färdats långt, men inte har möjlighet att odla själv?
Bli med som andelshavare, och få nyskördade och lokalt odlade grönsaker i alla former och färger varje vecka!
Vad innehåller en andel?
Att inneha en andel innebär att du varje vecka under säsongen får en grönsakskasse med det som är skördeklart just då. Säsongen varar ungefär från midsommar till mitten/slutet av oktober. Målet är att varje låda ska innehålla 5-6 olika sorters grönsaker. Genom ett nyhetsbrev i samband med utlämningen kan du följa arbetet i odlingarna, och få tips på hur råvarorna kan användas.
Gemenskap
Varje år kommer ett antal arbetsdagar anordnas. Det är inget måste att delta i dessa, men vi uppmuntrar er att ta chansen att vara med och bidra i odlingen. Få saker går upp mot att jobba ute i det fria tillsammans med andra, inte minst när en sen får njuta av frukterna av sitt arbete .
Vi kommer även att bjuda in till minst en workshop per säsong- kanske mjölksyrar vi nyskördade grönsaker, eller tillverkar vår egen ringblomssalva?
Och i början av september, när odlingarna dignar av mat, välkomnar vi alla som har varit med under säsongen på en riktig skördefest!
Att inneha en andel innebär att du varje vecka under säsongen får en grönsakskasse med det som är skördeklart just då. Säsongen varar ungefär från midsommar till mitten/slutet av oktober. Målet är att varje låda ska innehålla 5-6 olika sorters grönsaker. Genom ett nyhetsbrev i samband med utlämningen kan du följa arbetet i odlingarna, och få tips på hur råvarorna kan användas.
Gemenskap
Varje år kommer ett antal arbetsdagar anordnas. Det är inget måste att delta i dessa, men vi uppmuntrar er att ta chansen att vara med och bidra i odlingen. Få saker går upp mot att jobba ute i det fria tillsammans med andra, inte minst när en sen får njuta av frukterna av sitt arbete .
Vi kommer även att bjuda in till minst en workshop per säsong- kanske mjölksyrar vi nyskördade grönsaker, eller tillverkar vår egen ringblomssalva?
Och i början av september, när odlingarna dignar av mat, välkomnar vi alla som har varit med under säsongen på en riktig skördefest!
Utlämning
Grönsakslådorna lämnas i första hand ut på tisdag kväll i Katrineholm där vi möts på parkeringsplatsen mellan Olympos och Kvarnen, Fredsgatan/Malmgatan. Vid intresse finns också möjlighet för utlämning i Marmorbyn, Vingåker och Äsköping och vi ser även på möjlighet för ytterligare utlämningsplats/tid.
Pris
En andel kostar 3600 kr, och betalas i samband med anmälan. Det går även bra att dela upp betalningen på två gånger om så önskas. För att anmäla er fyller ni i formuläret nedan, så hör vi av oss.
Grönsakslådorna lämnas i första hand ut på tisdag kväll i Katrineholm där vi möts på parkeringsplatsen mellan Olympos och Kvarnen, Fredsgatan/Malmgatan. Vid intresse finns också möjlighet för utlämning i Marmorbyn, Vingåker och Äsköping och vi ser även på möjlighet för ytterligare utlämningsplats/tid.
Pris
En andel kostar 3600 kr, och betalas i samband med anmälan. Det går även bra att dela upp betalningen på två gånger om så önskas. För att anmäla er fyller ni i formuläret nedan, så hör vi av oss.
Hjärtligt välkomna!